Mit tehetünk a vírusfertőzések elkerüléséért?

Vírus, vírusfertőzés, COVID-19, járvány, egyéni felelősség szerepe, járványügyi szabályok. Ezek a szavak és kifejezések napjainkban mindenki számára ismertek. A koronavírus járvány ugyanis sebesen seper végig a világban. Azonban mielőtt eluralkodna rajtunk a pánik érdemes egy kicsit elgondolkozni azon, hogyan lehetséges a különféle vírusfertőzések kialakulásának kockázatát csökkenteni.

Az alapvető járványügyi szabályokon kívül most próbáljunk meg első körben az immunrendszerre koncentrálni. Nézzük meg, milyen szerepe van az immunitásnak a vírusfertőzések elkerülésében.

virus

Immunrendszer működése és erősítése

Az immunrendszer valójában egy szervrendszer, amely azokat a szerveket, szöveteket és sejteket foglalja magába, amelyek egy esetleges fertőzés elleni védekezésben vesznek részt. Fő feladata a saját megkülönböztetése az idegen anyagoktól, valamint az idegen anyag megsemmisítése, eltávolítása.

Az immunitás lehet:

  • velünk született
  • szerzett

Sokunk számára megvannak már az éveken át alkalmazott immunerősítő praktikák, de nézzünk át most párat, amelyek nélkül elképzelhetetlen a jól működő immunrendszer.

  • Egészséges táplálkozás: Az egészséges életmódot, azon belül az megfelelő étkezést első körben mindenki a fogyással köti össze. Azzal mindenki tisztában van, hogy az egészséges táplálkozás hatalmas szerepet tölt be a tökéletes alak elérésében, azonban elfelejtjük, hogy az egészségünk megőrzése érdekében is elengedhetetlen odafigyelnünk a táplálkozásra. Bánjunk óvatosan a cukrokkal és kerüljük a készételeket.
  • Folyadékfogyasztás: Testünk közel 70%-át víz alkotja, így gyakran a szervezet legkisebb dehidratációja is rossz hatással lehet a közérzetre. A kevés folyadék fogyasztás könnyaen okozhat fejfájást, valamint energiahiányt is. Itt sokunkban merül fel a kérdés, milyen folyadékot fogyasszunk? Minden korosztály számára a legtökéletesebb választás a víz. Fontos! A folyadék semmiképpen ne édes üdítő legyen, hanem víz, vagy fogyaszthatunk smoothie italokat is, amelyekkel vitaminokat és ásványi anyagokat is pótolhatunk. Egy megfelelően hidratált szervezet segítségével számos betegség kialakulása elkerülhető.
  • Testmozgás: A rendszeres testmozgás nem csak testünk sziluettjének áll jól, de segítségével betegségek kialakulása is megelőzhető. Sportolj rendszeresen, mert a testmozgás jótékony hatással van az egész szervezetünkre!
  • Alvás: A megfelelő mennyiségű alvás is fontos az immunrendszer tökéletes működéséhez. Az alvás során regenerálódik a szervezetünk és testünk.
  • Vitaminok: Az étrend-kiegészítők fontos szerepet játszanak az immunerősítés során. A szervezet számára ugyanis fontos a megfelelő vitamin, ásványi anyag és nyomelem pótlása.

Azonban az immunerősítés mellett más fontos szabályokat is be kell tartanunk, hogy a különféle vírusfertőzéseket elkerülhessük. Gondolhatunk itt többek között a maszk megfelelő viselésére, valamint a rendszeres és alapos kézmosásra, kézfertőtlenítő használatára.

Szájmaszkok kaphatók!
Újdonság

Nanocare 3 rétegűszájmaszk 50db

Nanocare 3 rétegű szájmaszk 50db

3 rétegű, nemszőtt textilmaszk (sebészeti szájmaszk, orvosi maszk) kifejezetten ajánlott kórházi használatra.

Ár: 2190 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!