Mit tehetünk a vírusfertőzések elkerüléséért?

Vírus, vírusfertőzés, COVID-19, járvány, egyéni felelősség szerepe, járványügyi szabályok. Ezek a szavak és kifejezések napjainkban mindenki számára ismertek. A koronavírus járvány ugyanis sebesen seper végig a világban. Azonban mielőtt eluralkodna rajtunk a pánik érdemes egy kicsit elgondolkozni azon, hogyan lehetséges a különféle vírusfertőzések kialakulásának kockázatát csökkenteni.

Az alapvető járványügyi szabályokon kívül most próbáljunk meg első körben az immunrendszerre koncentrálni. Nézzük meg, milyen szerepe van az immunitásnak a vírusfertőzések elkerülésében.

virus

Immunrendszer működése és erősítése

Az immunrendszer valójában egy szervrendszer, amely azokat a szerveket, szöveteket és sejteket foglalja magába, amelyek egy esetleges fertőzés elleni védekezésben vesznek részt. Fő feladata a saját megkülönböztetése az idegen anyagoktól, valamint az idegen anyag megsemmisítése, eltávolítása.

Az immunitás lehet:

  • velünk született
  • szerzett

Sokunk számára megvannak már az éveken át alkalmazott immunerősítő praktikák, de nézzünk át most párat, amelyek nélkül elképzelhetetlen a jól működő immunrendszer.

  • Egészséges táplálkozás: Az egészséges életmódot, azon belül az megfelelő étkezést első körben mindenki a fogyással köti össze. Azzal mindenki tisztában van, hogy az egészséges táplálkozás hatalmas szerepet tölt be a tökéletes alak elérésében, azonban elfelejtjük, hogy az egészségünk megőrzése érdekében is elengedhetetlen odafigyelnünk a táplálkozásra. Bánjunk óvatosan a cukrokkal és kerüljük a készételeket.
  • Folyadékfogyasztás: Testünk közel 70%-át víz alkotja, így gyakran a szervezet legkisebb dehidratációja is rossz hatással lehet a közérzetre. A kevés folyadék fogyasztás könnyaen okozhat fejfájást, valamint energiahiányt is. Itt sokunkban merül fel a kérdés, milyen folyadékot fogyasszunk? Minden korosztály számára a legtökéletesebb választás a víz. Fontos! A folyadék semmiképpen ne édes üdítő legyen, hanem víz, vagy fogyaszthatunk smoothie italokat is, amelyekkel vitaminokat és ásványi anyagokat is pótolhatunk. Egy megfelelően hidratált szervezet segítségével számos betegség kialakulása elkerülhető.
  • Testmozgás: A rendszeres testmozgás nem csak testünk sziluettjének áll jól, de segítségével betegségek kialakulása is megelőzhető. Sportolj rendszeresen, mert a testmozgás jótékony hatással van az egész szervezetünkre!
  • Alvás: A megfelelő mennyiségű alvás is fontos az immunrendszer tökéletes működéséhez. Az alvás során regenerálódik a szervezetünk és testünk.
  • Vitaminok: Az étrend-kiegészítők fontos szerepet játszanak az immunerősítés során. A szervezet számára ugyanis fontos a megfelelő vitamin, ásványi anyag és nyomelem pótlása.

Azonban az immunerősítés mellett más fontos szabályokat is be kell tartanunk, hogy a különféle vírusfertőzéseket elkerülhessük. Gondolhatunk itt többek között a maszk megfelelő viselésére, valamint a rendszeres és alapos kézmosásra, kézfertőtlenítő használatára.

Újdonság

Firstdoc egészségügyiszájmaszk fülpánttal 15db

-88% Firstdoc egészségügyi szájmaszk fülpánttal 15db

Most a szájmaszk lehet a szervezeted védőpajzsa. Amit jelenleg tehetünk az az, hogy megpróbáljuk megvédeni magunkat és társainkat. Ezt nem könnyű megtenni, hiszen számos felülettel és emberrel érintkezünk naponta.

Ár: 550 Ft
4490 Ft
Megnézem
Újdonság

Biosynex AutotestCovid-19 gyorsteszt 1db

-36% Biosynex Autotest Covid-19 gyorsteszt 1db

Ez az otthoni gyorsteszt meghatározza, hogy a tesztelt személy kapcsolatba került-e a COVID-19-ért felelős vírussal. Érzékenység és specificitás A Biosynex COVID-19 otthoni gyorstesztet klinikai igazolt diagnózissal hasonlít

Ár: 5750 Ft
8990 Ft
Megnézem
Újdonság

FFP2 külön csomagoltprofesszionális arcmaszk 20db

-33% FFP2 külön csomagolt professzionális arcmaszk 20db

Az FFP2 minősítésű maszkok nagy hatékonysággal képesek szűrni a ki és be lélegzett levegőt, ezáltal kétirányú védelmet biztosítanak. 

Ár: 5990 Ft
8990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!