A D-vitamin szerepe és előnyei

Az egészséges táplálkozáson és a rendszeres sportoláson túl az egészséges szervezet megőrzéséhez vitaminokra, ásványi anyagokra és nyomelemekre is nagy szükségünk van. Vitaminok között pedig vannak, amelyek komplex módon hatnak az egészségi állapotra, illetve vannak, amelyek célzottan egy-egy területre. A D-vitaminról kevesen tudják, de azok közé a vitaminok közé tartozik, amelyek a szervezet egészségét komplex módon képesek támogatni. Továbbá a D-vitamin esetében nem egyértelmű, hogy vitaminról vagy hormonról beszélünk, hiszen a szervezet maga is képes előállítani.

D-vitamin-immunerosites

Hatásai:

  • Csontok egészséges fejlődése, valamint az egészséges csontszerkezet kialakításának támogatása.
  • Csontritkulás megelőzése.
  • Elősegíti a kalcium és a foszfor beépülését.
  • Fontos szerepet játszik a pikkelysömör kialakulásának megelőzésében, valamint a kezelésében egyaránt.
  • Fogak egészségének megőrzése.
  • A szervezet megfelelő D-vitamin szintje hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez, amelynek köszönhetően számos betegség kialakulása ellen is képes támogatóan fellépni:
  • tumor és rákos megbetegedések kialakulása ellen
  • influenza vírus és a felső légúti megbetegedések ellen
  • megakadályozza egyes daganatos sejtek terjedését
  • Fontos szerepet játszik az 1-es típusú cukorbetegség kialakulása ellen

A D-vitamin megfelelő szintje a szervezetben igazoltan hatékony immunerősítő hatású, amely igazán örömteli hír így, hogy megjelent az új koronavírus (COVID-19) hazánkban is.

D-vitamin egészségmegőrző szerepe

A D-vitamin az egyik legfontosabb vitamin, amely nélkülözhetetlen az egészséges növekedéshez és az egészség megőrzéséhez. Alacsony D-vitaminnal rendelkező szervezet sokkal nagyobb eséllyel betegszik meg, így ennek a vitaminnak a megfelelő pótlása elengedhetetlen. Fontos! A D-vitamin fogyasztás előtt végeztessünk vérvételt és kérjünk D-vitamin szint meghatározást, hogy lássuk, mennyi D-vitaminra van szüksége szervezetünknek. A gyermekek számára 3 éves korig kötelezően előírt a D-vitamin rendszeres pótlása.

A D-vitamin hiány tünetei

A D-vitamin alacsony szintje a szervezetben számos betegség kialakulási kockázatát növeli. D-vitamin hiány esetén nem fejlődnek megfelelően a csontok és a csontváz szerkezet. Megnő az esélye a magas vérnyomás, az asztma, az agyvérzés, a cukorbetegség, valamint a rák kialakulásának egyaránt. Továbbá sok esetben a depresszió és a koncentráció zavar kialakulása is visszavezethető a D-vitamin nem megfelelő szintjére.

A D-vitamint sokan a napfény vitaminjának is nevezik, hiszen elsődleges természetes forrása a napfény. Jogosan merülhet fel bennünk a kérdés, hogy akkor miért is kell ezt a vitamint külső forrásokból pótolnunk, ha a napfényből is hozzájuthatunk? Kutatások bizonyítják, hogy még ha sokat is süt a nap kis hazánkban, még akkor is a lakosság közel 90%-a D-vitamin hiányban szenved. Így fontos a D-vitamin szintünket ellenőrizni, majd a megfelelő mennyiségben pótolni azt a szervezet számára. 

Újdonság

Firstdoc egészségügyiszájmaszk fülpánttal 15db

-88% Firstdoc egészségügyi szájmaszk fülpánttal 15db

Most a szájmaszk lehet a szervezeted védőpajzsa. Amit jelenleg tehetünk az az, hogy megpróbáljuk megvédeni magunkat és társainkat. Ezt nem könnyű megtenni, hiszen számos felülettel és emberrel érintkezünk naponta.

Ár: 550 Ft
4490 Ft
Megnézem
Újdonság

Biosynex AutotestCovid-19 gyorsteszt 1db

-36% Biosynex Autotest Covid-19 gyorsteszt 1db

Ez az otthoni gyorsteszt meghatározza, hogy a tesztelt személy kapcsolatba került-e a COVID-19-ért felelős vírussal. Érzékenység és specificitás A Biosynex COVID-19 otthoni gyorstesztet klinikai igazolt diagnózissal hasonlít

Ár: 5750 Ft
8990 Ft
Megnézem
Újdonság

FFP2 külön csomagoltprofesszionális arcmaszk 20db

-33% FFP2 külön csomagolt professzionális arcmaszk 20db

Az FFP2 minősítésű maszkok nagy hatékonysággal képesek szűrni a ki és be lélegzett levegőt, ezáltal kétirányú védelmet biztosítanak. 

Ár: 5990 Ft
8990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!